Az Amnesty International hazugságai
A közelmúltban az Amnesty International Szlovéniai szervezete egy sorozatos televízió kampányt folytatott arról, hogy a magyar rendőrök fizikailag bántalmazzák az általuk vallatott embereket. Az állítást nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni, de amit az Amnesty International megengedett magának ezzel a reklámfilmmel arról nyugodtan kijelenthetem, hogy HAZUGSÁG, és a televíziós hangulatkeltés egyáltalán nem igényes, igencsak könnyen leleplezhető formája.

Ennyire amatőr, és rosszul elkészített csalás nem minősíti azt a szervezetet, amelyik dollár milliárdokkal rendelkezik. Annyi pénzből ennél sokkal hitelesebb filmeket is lehet készíteni.

A mai napon a Kossuth Rádió "" Világóra" c. műsorában Ann Burley a szervezet londoni elnöke nyilatkozott, és - számomra nem meglepő módon - hazugságot hazugságra halmozott újra. Elmondta, hogy nem KONKRÉT magyar rendőr ellen csinálták a reklámfilmet, hanem " csak úgy általában", hiszen az Amnesty már sokszor tiltakozott KONKRÉT magyar rendőrök ellen.

Nos én tudom, hogy forráskritikai munkámat nem sokan becsülik, de nézzük csak meg a filmet, és vessük össze Ann Burley nyilatkozatával.

A filmen egy férfi jobb lábfej látszik szembe nézetből. Jól láthatóak az ápolatlan lábujjak. (még jó hogy a film nem szagos) A kisujjakon semmi sérülés, a láb nagyujja egy kissé elszíneződött, és a körmök szélén kisebb vérzés látható. A film felirata szerint ...."" Ez P.O. magyar rendőr lába....Kérés: Milyen lehet az áldozat teste? ""

Eddig a film! Nos Kedves Ann Burley íme a kifogásaim film ellen: -

1. A film nem általánosságban szól a magyar rendőrökről, hiszen MEGNEVEZI P.O. magyar rendőrt. Tehát az Amnesty International-nak kell bizonyítani, hogy ki ez a rendőr, és mi történt. Még az Angol törvények szerint is ezt kell tenni, hiszen tényleges megnevezés történt.
2. Nem tudom látott-e már Ann Burley olyan hülye magyar rendőrt, aki mezítláb rugdossa az áldozatát. Ugyanis ha cipőben vagy bakancsban rugdalódzik a rendőr, akkor ilyen sérülések sohasem keletkeznek a lábon.
3. Ha valaki mezítláb egy kemény tárgyba rúg, akkor ELSZÍNEZŐDIK A LÁBON A KÖRÖM. A filmen ilyen nem látható, hanem a köröm melletti körömágyon van vérzés, ami fizikai sérülésre vall, hanem egy egyszerű körömágygyulladásra. Azt pedig a kevés lábmosástól, és az ápoltatlan körmöktől lehet kapni, nem pedig a rugdosástól.
4. Nem tudom, hogy Ann Burley és csapata honnan tudott előszedni egy rendőrt, aki annyira hülye, hogy miután jól megrugdosta áldozatát, egy külföldi TV-s társaságnak még le is vetkőzik, és bemutatja a lábát.
5. Vajon ha az Amnesty International ilyen sokat költött egy Magyarországot lejárató kampányra, akkor miért nem az ÁLDOZATOT mutatta be, és miért a rendőrt?
6. Az Amnesty International valóban panaszolt be a Magyar kormánynál az elmúlt 10 év alatt 32 rendőrt. Ám bármennyire is hazudozik Ann Burley, a felsorolt és bepanaszolt rendőrök között egyetlen P.O monogramú sincs. Talán javasolnám Ann Buley-nek, hogy tekintse meg a saját honlapját www.amnesty.com
7. A tegnapi napon a kitakart fotókat 5 egymástól különböző orvosnak mutattam meg. Mindhárom - közöttük két külföldi - az válaszolta, hogy lábat kéne mosni, vagy körmöt vágni az illetőnek. Ránézésre azonosítható az elhanyagolt láb miatt körömgyulladás. Mind az öt kizárta a fizikai sérülést. Mind az öt ugyanazzal az indokkal..."" A köröm nem sérült csak a körömágy! ""

Hiába prüszköl Ann Burley az Amnesty Internationalnak nem ez az első hamisítása, és hamis bizonyítékokra épített Magyarország ellenes kampánya. Rövid időn belül ez már a harmadik, és az első kettőért is kénytelen volt bocsánatot kérni. Csakhogy Kedves Ann Burker három a magyar igazság. Ezért bizony az Amnesty International magyarországi szervezete TELJES EGÉSZÉBEN, MINDEN ALKALMAZOTTJÁVAL EGYÜTT A TEGNAPI NAPON (MÁRCIUS 30-ÁN) LEMONDOTT !! Kijelentették, hogy nem kívánnak ilyen sorozatos és ocsmány módszereket használó szervezet alkalmazottai és aktivistái lenni. Nekik még van ízlésük, és önérzetük. Kijelentették, hogy,...." Ha ez Európa, akkor jobb ha nem vesznek fel bennünket""

(A levél minden lapban és újságban, Internetes lapon megjelentethető, annak minden soráért személyes felelősséget vállalok!! )

Baráti tisztelettel: Róbert.A fetni írást e-mailen kaptuk. Forrása az úgynevezett      S I K E R U' J S A' G .
Ez megrendelhető a következő módon: írj a fel.siker@nimrud.eet.bme.hu címre egy levelet (a tartalma érdektelen).
Honlap és régebbi számok: http://nimrud.eet.bme.hu/siker

Nem világos ugyan, hogy mi a siker abban, hogy a jobb sorsra érdemes, de újabban sokat hazudozó Amnesty International tisztességtelen kampányt folytatott Szlovéniában, de ne legyünk kicsinyesek. A fenti gondolatmenet ugyanis sok figyelemre méltó szempontot és fontos részletet tartalmaz. Milyen kevéssé szoktunk belegondolni a részletekbe! A modern világ kampányai - legyenek azok kereskedelmiek, emberjogiak, vagy politikailag - a mi figyelmetlenségünkre, felületességünkre építenek. Ki figyelmeztet ma már arra, hogy dolgozni csak pontosan, szépen...?
A befolyásolók által elkövetett hibák arra késztethetnek, hogy kifejlesszük magunkban a mindennek utána-járás készségét. S ez lesz az igazi siker.

SL
Vissza a kezdőlapra