Akik már előre tudják az eredményt...
 

Többször céloztunk már arra, hogy nem elég dohogni és egymás között szidni, ha a másik oldal valami hibát követ el. Különösen igaz ez a médiában megjelent egyoldalú cikkekre, adásokra. Az alábbiakban egy tiltakozó levelet adok közre, amelyet a Világazdaságnak küldtem, a levélben kifejtettek miatt. A panasz tárgyát jelentő cikk egyébként elérhető a Tallózó rovaton át is.

Subject:       panasz
Date: Sun, 29 Apr 2001 22:07:28 +0200
From: Surján László <laszlo10@elender.hu>
Organization: http://mkdsz.hu
To: vg@vilaggazdasag.hu

Tisztelt Szerkesztőség!

A Munka Törvénykönyve módosításával kapcsolatban az ASZSZ az Alkotmánybírósághoz fordult. Ehhez természetesen joguk van. Az önök lapja erről beszálmolt (http://www.vilaggazdasag.hu/actual/mborsik.sht),
ami szintén természtes.

Az viszont megengedhetetlen, hogy mind a címben, mind a felvezető szövegben tényként kezelték, hogy a törvény alkotmányellenes. A cikk szövege már pontos, hiszen pl. "az ASZSZ szerint" és "aggály merült fel"
kifejezések szerepelnek. Egy ilyen, a napi politikai csaták témájává lett ügyben ez vagy elképesztő szakmai hiba, vagy nyílt politikai kiállás. Egyik sem válik lapjuk dicsőségére.

Feltehetően önök is tudják, hogy sok olvasó csupán a címeken, s esetleg a felvezető szövegen fut át, tehát a hiba amit elkövettek alkalmas az olvasók megtévesztésére. Ha nem tudatos manipulációról van szó, feltételezem, hogy megtalálják a korrigálás megfelelő módját.

Üdvözlettel: dr. Surján László

Vissza a kezdőlapra