GYÚJTSON ÖN IS EGY GYERTYÁT A BÉKÉÉRT
Subject: [kepesifi] GYÚJTSON ÖN IS EGY GYERTYÁT A BÉKÉÉRT
Date: Thu, 10 May 2001 22:27:38 +0200

Május 24-e, a Világbéke napja alkalmából Zentán is részt lehet venni az Európai Keresztény Nők Ökumenikus Fórumának a “Fény a Békéért” elnevezésű akciójában.

A Béke, fogalom, amelyért oly sokan fohászkodtunk az elmúlt több,  mint egy évtizedben, s amiről már szinte azt hittük, hogy teljesen elérhetetlenné vált számunkra. Ezért területünkön talán még fontosabb és kiemeltebb e szó jelentése. Az októberi történések után azt hittük végre megnyugodhatunk s elállt az az eső, amelynek vérvörös cseppjei szinte lemoshatatlan nyomot hagyott mindannyinkon. Azonban a Dél szerbiai történések árnyékában továbbra sem aludhatunk igazán nyugodtan, nem beszélve a Macedóniában és a világ számos szögletében izzó válsággócokról, amelyekben ezrek halnak értelmetlen halált nap, mint nap. Ezért fontos, hogy apró gesztusokkal ugyan, de mind többen hozzájáruljunk a béke megteremtéséért.

Az Európai Keresztény Nők Ökumenikus Fóruma május 24-én a Világbéke napján „Fény a Békéért” címmel Vajdaságban is békemegmozdulást tervez.

Az akcióhoz és Világbéke napjának méltóképpen történő megünnepléséhez bárki hozzájárulhat azzal, hogy ezen a napon este nyolc órakor egy fényforrást helyeznek el az ablakukban. Arra természetesen ügyeljenek, hogy a közelben ne legyen gyúlékony anyag. A gyertyát-mint, fényforrást helyezzék el egy vízzel teli pohárba. Zentán a 024/811391-es telefonszámon rendelhetik meg május 16.-ig a délelőtti órákban,  az akcióban részt venni óhajtó zentai és környékbeli polgárok. A gyertyákat díjmentesen postázzák az érdeklődőknek.

Csupán egy apró lángról van csupán szó, amely viszont mindannyinkért ég.

                                                           Horváth Zsolt –Tádé
Vissza a kezdőlapra