Fidesz - MDF közös jelöltek
Közös lista- és jelöltállításra tesz javaslatot az MDF a Fidesznek - derült ki a frakció és a pártelnökség együttes ülése után.

Dávid Ibolya pártelnök elmondta, hogy az MDF összesen 44 helyre tett javaslatot. Azon a 16 választókerületen kívül, amelyet jelenleg is az MDF képvisel az Országgyűlésben, további 28 helyen tart igényt jelölésre. A pártelnök hozzátette: a megjelölt képviselői számot anélkül akarják elérni, hogy sértenék a Fidesz, az MKDSZ vagy a kisgazdapárt érdekeit. Pokorni Zoltán Fidesz-elnöknek a szombati választmányi ülés után küldi el a demokrata fórum a 2002-es választásokra szóló javaslatát.Pokorni Zoltán Fidesz-elnök szerint sajnálatos az a veszteség, amit a választási együttműködésről folyó tárgyalásokon "az MDF késlekedése miatt elszenvedtek", de - mint az m1 kedd esti híradójában fogalmazott - mindenről lehet tárgyalni.

Azzal a hírrel kapcsolatban, miszerint a Fidesz támogatja az MKDSZ jelöltjeit két olyan választókerületben, amelyet jelenleg az MDF képvisel a parlamentben, a demokrata fórum elnöke - újságírói kérdésre válaszolva - kijelentette: az ebben a kérdésben kialakult helyzetet a Fidesznek és az MKDSZ-nek kell tisztáznia.

Pokorni Zoltán a hírműsorban kitért arra is, hogy a Fidesz tárgyalódelegációjának tagja lesz Rubovszky György, a választmány egyik alelnöke, aki az MKDSZ-t is képviseli.- Meglátjuk, hogy mit tehetünk ebben az ügyben - jegyezte meg a Fidesz elnöke.

Vissza a kezdőlapra