Fonákja és színe
Ebben a sorozatunkban olyan anyagokkal foglalkozunk, amelyek megítélésünk szerint nem felelnek meg a valóságnak. Megpróbáljuk a fonákjáról visszafordítani a dolgokat és megmutatjuk valódi színüket. Elhagyjuk a hazudós pártok szekfűit és madarait, ezeket csak terjesszék a tulajdonosok.

"Szabó Sándorné és Pozsgai Balázs szocialista képviselők a győri kekszgyár tervezett bezárása ellen emeltek szót a sajtótájékoztatón. A francia Danone-cég annak ellenére akarja bezárni a győri gyárat, hogy az a város élelmiszeriparának utolsó nagy üzeme, az ország imázsának része és 670 dolgozót foglalkoztat - mondták el. Mint elhangzott, április 5-én Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett interpellációt nyújtottak be a témában. Valószínűnek nevezték, hogy a háromhetes parlamenti ülésezési rend miatt az azonban csak késve hangozhat majd el."

Mit értenek ezen? Azt, hogy a három hét alatt eltelik az a három év, amikorra a gyárbezárást tervezték? Vagy már előre tudták, hogy ez alatt az idő alatt megoldja a problémát a miniszterelnök? S lám, meg is oldotta.
"Azt szeretnék elérni, hogy a kormányfő, aki mindenen rajta tartja a szemét, fontosnak tartsa a 670 dolgozó sorsát. Utaltak arra: a Danone felajánlotta, hogy 270 győri dolgozót foglalkoztatnak majd a székesfehérvári üzemben. Cinikus ez a javaslat, már csak azért is, mert Győr és Székesfehérvár között autópálya híján kétórás az út, ráadásul a fehérvári üzem csak a győri termelési szint egyharmadára képes."
A sajtó megírta, hogy mi mindenre kész volt a cég: áttelepülés, ingázás, átképzés, előnyugdíj. Mindezt három év alatt, egy olyan városban, ahol kötéllel fogják  a munkaerőt. A javaslatban semmi cinkus nincs, a termelési és a kapaciátási kérdéseket megint keverik. Fehérvár ma is megtermeli a győri anyag felét, kapacitása viszont jóval több, mint Győré.
"Jelezték, hogy a győri polgármester pártok és szervezetek közötti összefogást hirdetett a gyár bezárása ellen. Győrött Danone-ellenes hangulat van, és ez már az élelmiszerboltok forgalmán is érezhető."
Ezzel a polgármester már csak második  tudott lenni, a kezdeményezés a Fideszé volt.

Miközben itthon két szocialista képviselő is támadta a Danone-t,
kint Strasbourgban Bársony András a cég védelmére kelt.
A legutóbbi Fonákja és színe
Vissza a kezdőlapra