A JSZK küldöttsége a ET parlamentáris közgyűlésén

A Európa Tanács hétfőn, Strasbourgban kezdődő parlamentáris közgyűlésén első ízben lesz jelen vendégként a JSZK héttagú küldöttsége, amelyet Dragoljub Mityunovics vezet. Az ülés egyik témája Koszovó lesz, a jugoszláv küldöttség tagjai pedig több bizottság munkájában is részt vesznek, felszólalási joguk lesz a vitában, de nem szavazhatnak a javasolt határozatokról.

A képviselők határozatot fogadnak majd el Koszovóról, amelynek tervezetét Dragoljub Mitynuvics, a B92-nek nyilatkozva, kedvezőnek nevezte. Arról, hogy mit fog a jugoszláv küldöttség Strasbourgban csinálni, Mityunovics azt nyilatkozta, hogy jómaga a politikai bizottságban fog felszólalni, valamint a plenáris ülésen, amikor majd Koszovóról lesz szó.

„Tevékenyen részt veszünk majd valamennyien, s külön felemeljük szavunkat a menekültek és a szülőföldjüket elhagyni kényszerültek visszatéréséért, azért, hogy biztosítsák számukra az alapvető biztonságot, s az életfeltételeket. Szólni fogunk az eltűnt személyekről is, valamint a koszovói szerb és más kisebbségek helyzetéről, ami enyhén szólva is elviselhetetlen, mert gettókban élnek, szörnyű bizonytalanság közepette. A terrorizmus elítélése mellett ez kellene, hogy legyen az Európai Közösség és az Európa Tanács, s egyáltalán, a nemzetközi közösség egészének politikája is. A mi dolgunk, hogy ezt a kérdést aktualizáljuk, s kitartóan követeljük gyakorlati megoldását", nyilatkozta Mityunovics a B92 Rádiónak.

B92 Rádió hírlevele

Vissza a kezdőlapra