Varga László a KDNP-ről
Varga László szerint a Giczy György által vezetett KDNP szombati kongresszusi ülésének összehívása alapszabály ellenes és törvénysértő volt, így minden határozata érvénytelen. Varga László a KDNP törvényes működésének helyreállításán fáradozik. Az MTI-nek küldött közleményében a többi közt emlékeztet a Fővárosi Bíróság végzésére. A testület kötelezte az alperes KDNP-t, hogy közreműködjön a törvényes működés helyreállításában, mert ha ezt elmulasztaná, ez akár a párt feloszlatását is eredményezhetné.

A szombati összejövetel nem utal együttműködési készségre, a Fidesz-hez való közeledés hangzatos kinyilvánítása pedig nem pótolja a törvényesség helyreállítását. A pereskedések, szülessék bármilyen határozat, még soha nem tettek jót egy politikai szervezetnek.

Amint a híradások tudatták, szombaton az eddigi főtitkárt, Bartók Tivadart választotta elnöknek a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP). Az újonnan megválasztott elnök sajtótájékoztatón közölte: elnökként a kereszténydemokrácia egységének megteremtése az egyik legfontosabb feladata. A sajtótájékoztatón részt vevők azt hangoztatták, hogy a KDNP mindig is középpárt volt, és a jövőben is annak kell maradnia. Az újonnan megválasztott elnök aláhúzta: a tagság egyre nehezebben tudta elfogadni az előző vezetés által diktált irányvonalat. Bartók Tivadar elmondta: szeretnének megerősödni és 2002-ben már koalícióban kormányozni a Fidesszel. A kongresszus döntéseit a KDNP hétfőn a bíróságon bejegyezteti - ismertették. A szervezet ismételt megméretéseken mindössze fél százaléknyi támogatást kapott, Bartók 2002 után a Fidesz-Magyar Polgári Párttal való közös kormányzásban gondolkodik.
 

Vissza a kezdőlapra