Budapestre várják Kostunicát

A magyar fővárosban tárgyal a jövő hét elején Vojiszlav Kostunica jugoszláv  elnök, írja csütörtöki számában a Magyar Szó. A kétnapos látogatás alatt megbeszélést folytat vendéglátójával, Mádl Ferenc államfővel, és valószínűleg találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.
 

Vojiszlav Kostunica
1944-ben született Belgrádban. 1974-ben doktorált a jogi egyetemen, később asszisztensként dolgozott. Ebben az időben kezdődött el a titói Jugoszláviában egy nagyobb tisztogatási folyamat, ezért távoznia kellett. 

A Társadalomtudományi Intézet és a Filozófiai Intézet munkatársa, később igazgatója lett. Főleg alkotmányjoggal, politológiával és politikai filozófiával foglalkozott. Több ismert jogi és filozófiai lapban publikálta tanulmányait, így művei jelentek meg az Archív és a Theória című lapokban. 

Egyike azon kevés politikusoknak, akik sohasem voltak tagjai a Kommunista Szövetségnek. Annak ellenére, hogy a favoritok közt tartják számon, sokak szerint a nemzeti kérdésekben nem képviseli a demokratikus, toleráns gondolkodásmódot.

 
Kostunica: ígéret vagy ígérgetés?
 
Vissza a kezdőlapra