Mobilfonia
Sokat írtak már arról, hogy a mobil telefonok világa mennyi zavart okoz. Ki kell kapcsolni a repülőgépen, a kórházban, s ki illik kapcsolni a nyilvános helyeken, hangverseny termekben, operában, színházban. Üzleti vagy politikai tárgyalások során még az is felmerül, nem segíti-e azokat, akik lehallgatni akarnak. A parlamentben is rendszeres a buzdítás, tessék kikapcsolni. Sajnos sokszor elfelejtjük megtenni.
Arról azonban nem hallottunk még, hogy valakit a környezet rosszalló pillantásai kívül más kár is ért volna, mert nem jókor használta a mobilját. Ám ilyen is van. Az alábbi hírt egy levelező listán kaptuk:

Buzau, Románia – Kiállítottak a román NB III-as Locomotiva Buzau játékosát, mert meccs közben leállt mobiltelefonon alkudozni egy birka eladásának ügyében. Iulica Traznea épp egy keresztlabdát készült ívelni a Victoria Valea Ramnicului elleni mérkőzésen, mikor megcsörrent a mobil. A bíró, a játékosok és a csekély számú néző legnagyobb megrökönyödésére Traznea leállt megbeszélni üzleti ügyeit, ami kerek öt percet vett igénybe. “Ha keveset fizet a klub a fociért, tudomásul kell vennie, hogy valamiből el kell tartani magam” – védekezett a kérdőre vont játékos, aki várhatóan nem ússza meg fegyelmi nélkül.

A hír eredeti forrása az Ananova érdekes oldal angolul tudóknak.
 

Vissza a kezdőlapra