Medgyessy: feltétel nélküli engedelmesség a feltétel
 Medgyessy feltételei a miniszterelnök-jelöltség elvállalásához eljutottak az MTI-hez. Kérdés, hogy ki juttatta el oda a szöveget. A kiszivárogtatás nem barátságos lépés, és a levél közhírré tétele jelentősen csökkenti Medgyessy esélyeit, amelyek a metró perben hozott elmarasztaló ítélet miatt amúgys is csökkentek. Hogyan lehetne rábízni az országot olyan valakire, aki képes száz milliárdos üzletet kötni felhatalmazás nélkül. Ha pénzügyminiszterként így járt el, mi mindent fog aláírni miniszterelnökként - kérdezhetjük.

Az MSZP országos elnökségének hétfőre tervezett tanácskozása minden bizonnyal foglalkozik majd azzal a - csütörtökön kelt és az MTI birtokába került - levéllel, amelyben Medgyessy Péter összefoglalja azokat a feltételeket, amelyek fennállása esetén "érdemesnek tartja", hogy pályázzon az MSZP miniszterelnök-jelölti helyére.
A volt pénzügyminiszter szerint jó programmal, nagy szervezettséggel, jó PR-ral és hiteles személyiségekkel az MSZP esélyei jók a választásokon.
Medgyessy Péter megtiszteltetésnek tartja, hogy a neve szóba került az MSZP miniszterelnök-jelöltjei között, bár minden jel szerint maga hozta szóba.
Őszintén kell beszélni és tisztázni kell azokat a feltételeket, amelyek fennállása esetén ezen megtisztelő helyre pályáznom érdemes - fogalmaz levelében az ex-pénzügyminiszter.
Medgyessy "a győzelemhez elengedhetetlen változások" feltételei között említi, hogy


Medgyessy Péter tehát centralizált és koncentrált irányítást tart szükségesnek a választási siker érdekében, és mivel "a miniszterelnök-jelöltség vállalása egyben a választási szereplésért viselt felelősség vállalását is jelenti, ezért a döntéshozatal centrumába is a miniszterelnök-jelöltet szükséges állítani".

Medgyessy Péter levele úgy zárul: amennyiben feltételei, amelyek egységes egészet képeznek, elfogadhatatlanok az MSZP elnöksége részéről, az egyáltalán nem akadályozza meg abban, hogy továbbra is, mint ahogy eddig is, dolgozzon a program elkészítésében, annak megismertetésében.
 
 

Vissza a kezdőlapra