Amin Kovács László meglepődött
Tegnap sokszor leadta az info rádió, hogy mit gondol Kovács László a Fidesz leköszönő elnökének nyilatkozatáról. Noha Kövér László mindezeket sokszor elmondta már, Kovács "meglepődött". Máskor nem olvas, nem hallgat rádiót?
Az alábbiakban az MTI honlapján olvasható híradást közöljük:

Kövér László: a MIÉP kormányzásra emelése veszélybe sodorná az országot

Pozsony, 2001. május 3. (MTI) - Bárki lesz a Fidesz elnöke, a párt irányvonala ugyanaz marad - jelentette ki Kövér László, a Fidesz - Magyar Polgári Párt hét végén leköszönő elnöke a pozsonyi Új Szónak. A magyar nyelvű lap csütörtöki számában megjelent interjúban Kövér kijelentette: "A MIÉP bármilyen formában történő kormányzásba emelése Magyarországot nagyon nehéz helyzetbe hozná az uniós csatlakozás során, akár vissza is fordíthatná a folyamatokat, és ez olyan súlyos kérdés, ami mindenféle más mérlegelést maga mögé utasít."

Hozzátette, hogy a Magyar Igazság és Élet Pártjának kormányzásba való bevonása Magyarország szomszédviszonyait is kedvezőtlenül befolyásolná, márpedig "az uniós csatlakozásnak nincs alternatívája, s mindent ennek kell alávetni. Persze, egy ésszerű és morálisan vállalható határig" - fogalmazott a pártelnök, aki utalt egyéb, a MIÉP-pel kapcsolatos fenntartásaira is, de ezeket nem kívánta részletezni.
Kövér László a jobb- és baloldali cseh kormánykoalíció mintájával kapcsolatos kérdésre válaszolva úgy vélekedett, hogy a cseh helyzet némileg eltér a magyarországitól, jóllehet "elméletileg el tudom képzelni, hogy a kényszer ráviszi a két nagy (magyarországi) pártot valami hasonló megoldásra, de ennek lélektani, meg egyéb feltételei nem nagyon látszódnak, és nem is erre készülünk, hanem arra, hogy képesek leszünk egyedül megszerezni a mandátumok nagy többségét. Egyedül, vagy az MDF-fel, egyedül, vagy az MDF-fel és az FKGP-vel. Nem akarunk rászorulni külső segítségre. A nagykoalíció szóba sem jöhet" - fogalmazott Kövér az Új Szó hasábjain. A vezető magyar kormánypárt elnöke az Szabad Demokraták Szövetségét (SZDSZ) még a Magyar Szocialista Pártnál (MSZP) is alkalmatlanabbnak tartja az együttműködésre. Mint mondta: "Ugyanis az MSZP-nek nincs ideológiai tartalma, (a párt) csupán posztkommunista csoportok érdekszövetsége. Hiányzik belőle a nemzeti ügyek iránti affinitás, de ezek tagadása sincs meg benne, az SZDSZ-ben viszont megvan. Minden, amit mi a közösségről, a nemzetről, annak múltjáról gondolunk, szöges ellentéte annak, amit az SZDSZ gondol" - mondta a pozsonyi magyar lapnak Kövér László azt indokolva, miért nem tartja elképzelhetőnek a Fidesz-MPP és az SZDSZ közötti együttműködést.

Vissza a kezdőlapra