Imavasárnap Komáromban
Komáromba holnap a szervezők több ezer katolikus hívőt várnak az imavasárnapra
Írásban kérik a szlovák püspöki kart
KAMONCZA MÁRTA
Új Szó

Komárom. Holnap, Jópásztor vasárnapján az egész világon katolikus hívők fohászkodnak papi és szerzetesi hivatásokért. Mint írtuk, Komáromban ezen a napon már 12. alkalommal szervezik meg az imanapot, amelyre a szervezők magyar ajkú hívők ezreit várják, hogy imádkozzanak a szlovákiai magyar püspökért.
 Felolvassák azt a memorandumot is, melyben kérik a Szlovák Püspöki Konferenciát, hogy érdemben foglalkozzon a 12 évvel ezelőtt megfogalmazott kérésükkel, és hozzon kedvező döntést. "A jó pásztorról azt olvastuk az evangéliumban, hogy az egy elveszettért otthagyja a 99 biztonságban levő bárányt. Nem titok, hogy a legtöbb veszélybe került, szétszéledt bárány elsősorban a magyar megkereszteltek közül kerül ki" – fogalmazott homíliájában az V. imanapon Herdics György atya. A gondolatok ma is időszerűek, az eltelt évek alatt a szlovákiai magyar főpap kinevezésének ügyében jottányi előrelépés sem történt.
 

A XII. imavasárnap programja
Komárom. Az imanapi rendezvények 11 órakor kezdődnek a Szent András-templomban szentmisével és szentségimádással, 15 órakor indul a keresztút a templomtól a Nádor utcán keresztül a Klapka térig, ahol 16 órakor kezdődik a szabadtéri szentmise. 
Vissza a kezdőlapra