Világvallások Hete Budapesten

Az öt világvallás képviselőjének részvételével tartanak kerekasztal-beszélgetést a jövő hét végén. Előtte, a Világvallások Hete elnevezéssel - hétfőtől vasárnapig - közös eseménysorozatot rendeznek az öt világvallás

kereszténység - katolikus és protestáns felekezetek
iszlám
buddhizmus
hinduizmus
zsidó vallás
hét egyházának illetve felekezetének lelkészei Budapesten. A program keretében minden nap más és más vallási közösség tart nyílt napot az érdeklődőknek. Az események helyszíne minden esetben az adott felekezet központja, illetve kijelölt temploma vagy gyülekezeti helye lesz. Hétfőn egy iszlám mecset, kedden egy evangélikus iskola, szerdán a Buddhista Főiskola nyílik meg a látogatók előtt. Csütörtök a hinduké, péntek a katolikusoké, szombaton pedig a zsidó egyház tart rendezvényt.

A rendezvény lehetővé teszi, hogy a vallások követői bemutassák hagyományaikat, spirituális gyakorlatukat, hitvilágukat, liturgiájukat és mindennapjaikat.

A programsorozat vasárnap kerekasztal-beszélgetéssel zárul a Bálint Zsidó Közösségi Házban.

Hasonló rendezvényt immár a második alkalommal tartanak Budapesten. Először tavaly szervezték meg a vallás- és felekezetközi nyílt napokat a fővárosban. Az esemény szervezői remélik: a Világvallások Hete - a felekezeti szokások közvetlen megismerése révén - elősegíti a vallási tolerancia kialakulását és megerősödését.

Az MTI és a Népszava alapján

Vissza a kezdőlapra