A szociális minisztérium pályázata egyházi szociális intézmények rekonstrukciójára
Az egyházak tulajdonában, kezelésében lévő szociális intézmények fejlesztésének támogatására összesen 200 millió forintos pályázatot hirdetett a Szociális és Családügyi Minisztérium.

    A tárca internetes honlapján - http://www.szcsm.gov.hu - olvasható híradás szerint a pályázatokat szeptember 15-ig nyújthatják be az érdeklődők.

     Egy-egy pályázó legfeljebb 50 millió forintnyi támogatást igényelhet, amelynek feltétele tíz százalékos önerő biztosítása.

     A tárca a pályázattal olyan egyházi, tartós bentlakásos intézmények fejlesztését kívánja támogatni, amelyek ideiglenes működési engedéllyel rendelkeznek.

     A pályázaton támogatást lehet igényelni az otthonok korszerűsítése, akadálymentes környezet kialakítására és beruházási jellegű eszközbeszerzésre.

     A rendelkezésre álló 200 millió forintból a minisztérium nem juttat támogatást gépjármű-beszerzésre, ingatlanvásárlásra.

     A pályázatokat az érdeklődők postai úton juttathatják el ezen a héten a Szociális és Családügyi Minisztérium Intézmény-fenntartási és Fejlesztési Főosztályára.

     A pályázati feltételek és a szükséges űrlapok a tárca internetes oldalán megtalálhatók.

MTI
Vissza a kezdőlapra