Olimpia 2012 - A fővárosi Fidesz-MDF-MKDSZ-frakció sajtótájékoztatója
A főváros egyértelműen nyilvánítsa ki együttműködési szándékát a kormánnyal a 2012-es olimpiai játékok megrendezéséről - kezdeményezi a Fidesz fővárosi képviselőcsoportja módosító indítványában, amelyet a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszt.

     Juharos Róbert képviselő a frakció csütörtöki sajtótájékoztatóján Demszky Gábor főpolgármester ezzel kapcsolatos előterjesztését egy komolyan még ki sem fejezett szándék visszavonásaként értékelte. A képviselő szerint az előterjesztés ellentétben áll a főpolgármester korábbi ígéreteivel, nem fejez ki határozott szándékot, lényeges belső ellentmondásokat tartalmaz, ezért nem alkalmas a 2012-es olimpia megrendezésének fővárosi támogatására. A városatya ez ügyben határozott, egyértelmű támogatást sürgetett. Hangsúlyozta: nem szabad kockáztatni az olimpiai pályázat sikerét.

     Juharos Róbert szerint a Demszky Gábor által felvetett ügydöntő népszavazás ellentmondásosan szerepel a főpolgármester előterjesztésében. Úgy vélte továbbá: az olimpiáról értelmetlen ügydöntő népszavazást tartani, mivel az költségvetési kérdés is.

     Tirts Tamás frakcióvezető megítélése szerint Demszky Gábor feltételeket akar szabni a kormánynak. Hangsúlyozta: módosító indítványával a Fidesz-frakció azt szeretné elérni, hogy a főpolgármester az olimpia sikeres megrendezésének érdekében működjön együtt a kormánnyal, mert az olimpia nemcsak a főváros, hanem a nemzet ügye is.

MTI
Vissza a kezdőlapra