SZDSZ-es ingatlanpanama Zuglóban

 
Mélyen a forgalmi értéke alatt adta el Zugló önkormányzatának képviselő-testülete azt a Gizella utcai ingatlant, amely jelenleg a Szabad Demokraták Szövetségének székházaként szolgál. Az 1999 január végén az önkormányzat által 62 millió forintért értékesített kúria jellegű épületet egy évvel később csaknem negyed- milliárd forintért vette meg az SZDSZ.
A Budapest XIV. kerületi Fidesz-MPP, MKDSZ, MDNP frakció közleménye
     A Budapest XIV. Kerületi Önkormányzat képviselő-testületének Fidesz-MPP, MKDSZ és MDNP frakciója a soron következő, szeptember 18-i testületi ülésen vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi.

     A vizsgálóbizottság feladata szándékunk szerint az lesz, hogy kivizsgálja a Gizella utca 36. szám alatti ingatlan értékesítésének körülményeit, amelynek részleteiről a Magyar Nemzet mai számában adott hírt.

     A cikk állításai szerint az ingatlant az önkormányzatunk mélyen forgalmi értéke alatt adta el egy cégnek, amelytől egy év múlva több mint háromszoros áron vásárolta meg a Szabad Demokraták Szövetsége.

     Ez a hirtelen bekövetkezett értéknövekedés azt a benyomást kelti bennünk, hogy az ingatlan értékesítési áráról hozott döntés előtt megtévesztették a képviselő-testületet az ingatlan tényleges forgalmi értéke tekintetében.

     Gyanúnkat tovább táplálja, hogy a cég felügyelőbizottságának jelenleg két szabad demokrata képviselőtársunk is a tagja.

     Budapest, 2001. szeptember 13.
     Rozgonyi Zoltán frakcióvezető

Pert indít az SZDSZ a Magyar Nemzet ellen
 Pert indít a jó hírnév megsértése miatt a Szabad Demokraták Szövetsége a Magyar Nemzet című napilap ellen - tájékoztatta a párt sajtóosztálya közleményben az MTI-t csütörtökön.

    A közlés szerint a lap 2001. szeptember 13-i számában megjelent, SZDSZ-es ingatlanpanama Zuglóban című írásában olyan valótlanságokat állított a Szabad Demokraták Szövetségéről, amely alkalmas az olvasó megtévesztésére.

     Az SZDSZ arról is tájékoztatott, hogy ezzel egy időben sajtó-helyreigazítást kezdeményez a Magyar Nemzetnél.

     A cikk állításai szerint a Gizella utca 36. szám alatti épületet a zuglói önkormányzat képviselő-testülete mélyen a forgalmi értéke alatt adta el egy cégnek, amelytől később több mint háromszoros áron vásárolta meg a párt az ingatlant.

MTI
Vissza a kezdőlapra