Honlap ajánló
Vita az EU jövőjéről
Az Európai Unió állam- és kormányfői 2000. decemberében Nizzában elfogadták a "Nyilatkozat az Unió Jövőjéről" című dokumentumot. Ezáltal is jelezték, hogy az európai integráció immár fejlődésének azon szintéjre érkezett, mikor végig kell gondolni a továbblépés lehetséges útjait, célját és formáját. E gondolkodás azonban nem korlátozható politikusok, szakértők és tudósok szűk körére: a dokumentum elfogadásával az Európai Unió vezetői egyúttal kinyilvánították annak szükségességét és fontosságát is, hogy az integráció jövőjéről nyílt, össztársadalmi vita keretében folytatódjon az eszmecsere.

Ennek szellemében hozták létre azokat a honlapokat, melyen minden internetezőnek lehetősége van megismerni mások álláspontját és kifejteni saját véleményét.

Olvasható az "EU és Magyarország közös jövője"  Budapesten 2001. június 5-én megrendezett Konferencia anyagából: Mádl Ferenc köztársasági elnök beszéde; Orbán Viktor miniszterelnök hozzászólása a brüsszeli vitához, valamint Romano Prodi  üzenete a magyarországi vita megnyitása alkalmából.
 

Vissza a kezdőlapra