Szabó Tibor: októberben ülésezik a Magyar Állandó Értekezlet
A határon túli magyar szervezetek kérésére még augusztusban döntés született arról, hogy október végére összehívják a Magyar Állandó Értekezletet (Máért) - közölte az MTI-vel kedden Szabó Tibor, a Határon Túli Magyarok Hivatala elnöke.

    - Okafogyott Kovács Lászlónak, a Magyar Szocialista Párt elnökének az értekezlet összehívását sürgető kezdeményezése, hiszen augusztus 20-át megelőzően, amikor Orbán Viktor miniszterelnök fogadta a határon túli magyar szervezetek vezetőit, már döntöttek arról, hogy októberben összehívják Budapesten a Máért-et - mondta a hivatal elnöke.

     Beszámolója szerint az októberi tanácskozáson megvitatják a szomszédos országokban élő magyarokról szóló törvény elfogadása után kialakult helyzetet, a kormány beszámol arról, milyen végrehajtó rendelkezések születtek, a határon túli magyar szervezetek pedig ismertetik elképzeléseiket az ajánló szervezetek működését illetően.

     Szabó Tibor elmondta, hogy a jövő héten Budapesten ülésezik a Máért hat szakbizottsága és e testületekben az ellenzéki pártok képviselőinek is lehetőségük lesz arra, hogy megtegyék javaslataikat.

MTI
Vissza a kezdőlapra