Az MKDSZ nem akadálya a Fidesz-MDF megállapodásnak
Budapest, 2001. augusztus 31. (MTI) -
A Magyar Kereszténydemokrata  Szövetség (MKDSZ) választási együttműködési megállapodást írt alá a  Magyar Demokrata Fórummal pénteken - tudatta az MKDSZ sajtóirodája az  eseményt követően közleményben az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a  megállapodás célja, hogy megkönnyítse a Fidesz és az MDF közötti  választási együttműködés létrejöttét.
Ezért az MKDSZ kötelezettséget vállal arra, hogy kezdeményezi a 2001  májusában a legnagyobb kormányzó párttal megkötött egyezmény módosítását és  néhány, az MKDSZ részére már korábban biztosított választókerületben az MDF által  megnevezett jelöltet kívánja támogatni. Az MKDSZ ugyanakkor elvárja nagyvonalú  és egyben a jobboldali erők összefogását erősítő gesztusának kellő súlyú  ellentételezését - áll a közleményben.
A szerződő felek kifejezték elkötelezettségüket a polgári Magyarország értékei  és a kormány munkájának folytatása mellett.  A közleményből kiderül, hogy az MKDSZ-nek az MDF-fel létrejött szerződése  akkor lép hatályba és tartalma akkor lesz nyilvános, ha a Fidesz és az MDF közötti  megállapodás megszületik.

E megállapodás előkészítése Rubovszky György és Hende Csaba feladata volt.Dávid Ibolya nyilatkozata nem biztató, de nem is zárja ki a sikert.
Vissza a kezdőlapra