Magyar Ösztöndíj Bizottság - felsőoktatási pályázatok
Mintegy 45 országban több mint száz államközi, illetve magyar állami ösztöndíj-lehetőségből válogathatnak a felsőoktatásban hallgatók az idei tanévben - tájékoztatta Vincze Krisztina a Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) pályázatairól az MTI-t.

    A MÖB irodavezetője elmondta: a héten valamennyi felsőoktatási intézmény megkapja a külföldi ösztöndíjakról szóló felhívás szövegét, amelyet az érdeklődők megtekinthetnek a http://www.scholarship.hu címszó alatt az aktuális pályázatok/külföldi ösztöndíjak (2002/2003) és nyári egyetemek (2002)Ű menüpontnál.

     Vincze Krisztina az elmúlt évek tapasztalatairól szólva közölte: a hallgatók körében a legkedveltebb úticél Németország volt. Sokan aspiráltak olaszországi, illetve spanyol ösztöndíjakra és népszerűek voltak a skandináv országok is.

     A tavalyi tanévben mintegy kétezer hallgató nyújtott be pályázatot, mintegy fele sikeresen.

     Tudatta: a kiutazásokhoz az egyetemistáknak, főiskolásoknak ötezer forinttal kell hozzájárulniuk, a többit a MÖB állja. A tanulmányutasok esetében a támogatás az utazási költség 50 százaléka. Azt is jelezte: a kint tartózkodás költségeihez való hozzájárulás, a szállás támogatása és egyéb hozzájárulás nem egységesen szabályozott, ezt országonként külön szerződés határozza meg.

MTI
Vissza a kezdőlapra