Mendreczky Károly lett a Magyar Televízió elnöke
A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma csütörtöki ülésén Mendreczky Károlyt választotta a közszolgálati televízió elnökévé.

A nagykuratórium több mint kétharmados többséggel - 19 igen szavazattal, 4 nem ellenében - választotta meg elnöknek Mendreczky Károlyt, aki eddig az intézmény ügyvezető alelnöke volt. Az elnöki tisztségre négyen nyújtottak be pályázatot, miután Szabó László Zsolt lemondott. A kuratórium elnöksége a négy pályázó közül - Bara István, Friderikusz Sándor, Mendreczky Károly és Szenes Andrea - az ügyvezető alelnökként, a Magyar Televízió Rt.-t elnöki jogkörrel irányító Mendreczky Károly pályaművét tartotta a legjobbnak, és csütörtökön őt javasolta az elnöki tisztségre.

Mendreczky Károly személyében a nyolcadik elnök irányítja a magyar közszolgálati televíziót 1990 óta.
A Magyar Televízió Részvénytársaság új elnöke Budapesten született 1956. január 22-én. Az ELTE Bölcsésztudományi Karán diplomázott, később elvégezte az egyetem újságíró szakosítóját, majd pedig a média szakon szerzett oklevelet. Mendreczky Károly elvégezte a Külkereskedelmi Főiskola marketingkommunikáció szakát, valamint villamos üzemmérnöki diplomát szerzett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán. Közel 20 éve dolgozik a Magyar Televízióban, ahol volt osztályvezető, stúdióvezető, főmunkatárs, főosztályvezető, programigazgató és megválasztásáig ügyvezető alelnökként irányította a közszolgálati televíziót. A Magyar Televízióban több sorozat-műsort rendezett és szerkesztett. Nevéhez fűződnek - többek között - a Filmutazás, Sportvarázs, Euroshow, Csodálatos Föld és a Divat 96, 97, 98 című televíziós produkciók.
 
 

Vissza a kezdőlapra