Tíz pályázat érkezett az Operaház főigazgatói posztjára
Tíz munka érkezett a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára kiírt pályázatra - közölte Devich János, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma művészeti főosztályának vezetője kedden az MTI-vel.

    Tájékoztatása szerint a kuratórium javaslata várhatóan a jövő hét második felében megszületik a miniszteri felterjesztéshez.
     Az Operaház főigazgatóját Rockenbauer Zoltán, a tárca vezetője bízza meg. A bírálóbizottság névsora ezúttal sem nyilvános - fűzte hozzá.

     Devich János fontosnak nevezte, hogy sokan pályáztak a tisztségre, ami azt mutatja, hogy a jelentkezők komoly feladatnak tartják a nagy tekintélyű nemzeti intézmény irányítását főigazgatóként.

     A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma július 16-án írta ki a második pályázatot a posztra.A pályázati kiírás tartalmazta, hogy az elbírálásnál előnyt élvez az, aki közgazdász vagy jogász szakképzettségű, a zenei életben tájékozott, nemzetközi kitekintéssel bíró vállalatvezetési gyakorlatot szerzett, hazai és nemzetközi vezető menedzseri kapcsolatokkal is rendelkezik.

     A nemzeti intézmény főigazgatói tisztére az első - eredménytelennek nyilvánított - pályázatot április 14-én tették közzé. Az Operaház volt főigazgatójának, Szinetár Miklósnak május 31-én járt le a mandátuma.

     A nemzeti kulturális örökség minisztere június 1-jétől átmenetileg Kiss Imre ügyvezető igazgatót bízta meg a főigazgatói teendők ellátásával.

MTI
Vissza a kezdőlapra