Sánta kutya...
Csermely Péter is cáfol
A Magyar Televízió Rt. hírigazgatója szerint az adatok azt bizonyítják, hogy nem csak a miniszterelnök, hanem az ellenzék  is elmondhatja véleményét a közszolgálati tévében.

Csermely Péter csütörtökön közleményben reagált Fodor Gábor szabad demokrata képviselő szerdai nyilatkozatára, amely szerint "egy demokráciában nem tartható, hogy a kormányfő mindig elmondhatja véleményét a legszélesebb nyilvánosság előtt, az ellenzék pedig csak a televízió épülete előtti lépcsőn fogalmazhatja meg álláspontját".
 "Ezt a kijelentést a tények nem támasztják  alá" - olvasható a hírigazgató közleményében.

Csermely Péter emlékeztet arra, hogy a Magyar Televízióban a havi egy alkalommal jelentkező miniszterelnöki interjúhoz hasonló jellegű műsor csak egy van, az Aktuális.   A közleményből kiderül: az utóbbi három hónapban az Aktuálisban a kormányt 18, a Fideszt 11, a Magyar Demokrata Fórumot 4, a Független Kisgazdapártot 1, a Magyar Szocialista Pártot 15, a Szabad Demokraták Szövetségét 7, a Magyar Igazság és Élet Pártját 1, a Munkáspártot
szintén 1 vendég képviselte.

Csermely Péter szerint "az ellenzéki pártok képviselői gyakran eljutottak a lépcsőtől a 4-es stúdióig."
"Így történt ez augusztus 28-án, a Fodor Gábor által kifogásolt miniszterelnöki interjú napján is. Ekkor ugyanis a közvetlenül a miniszterelnöki interjú után sugárzott Aktuális vendége Demszky Gábor
volt" - áll a közleményben.A hír további kommentárt nem igényel. Szomorú, hogy folyton ilyen cáfoltatokról kell beszámolnunk. Örömünk csak annyi, hogy a polgári oldal nem hagyja már szónélkül az ellenzéki torzításokat.
Vissza a kezdőlapra