Természeti és kulturális örökségért-díj
Eddig mintegy száz érdeklődő jelentkezett az egy hónapja meghirdetett Ford Motor Company természeti és kulturális örökségért díj ez évi pályázatára - tájékoztatta a társaság sajtóirodája az MTI-t.

     A zsűri a természeti környezet (növény- és állatvilág vagy előfordulási helyük védelme), valamint a kulturális örökség (európai elkötelezettséget mutatva a történelmi hagyományok megőrzésében) kategóriában jutalmazza a legjobb pályázatokat.

     A díjra október 26-ig nyújthatók be a pályázatok. A bírálóbizottság másfél millió forint odaítéléséről dönt. A díj hazai zsűrijének akadémikus tagjai Láng István és Pungor Ernő. Tagja a testületnek Bereczky Loránd, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója is. A Magyar Tudományos Akadémia 1997 óta a Ford-díj együttműködő partnere.

     A múlt megőrzése a jövő érdekében jelmondatú versengés célja ezúttal is az, hogy ösztönözze magánszemélyek és intézmények helyi környezeti, illetőleg a kulturális értékeket megőrző tevékenységét.

     A környezet- és természetvédelmi kezdeményezéseket elismerő programok közül a Ford-díj az egyik legnagyobb a világban, már minden kontinensen működik.

     A pályázat iránt érdeklődőknek bővebb információval szolgálnak a 212-4732-es telefonszámon. Jelentkezési lapok levélben 1027 Budapest, Lipthay utca 5. címen kérhetők a cég sajtóirodájától.

     A Ford-díj pályázatot Magyarországon 1995-ben hirdették meg először. Négy évvel később Magyarország volt a harmadik legeredményesebben szerepelt a pályázatra jelentkezők sorában.

MTI
Vissza a kezdőlapra