A brit légitársaságok többségén már tilos a kézi poggyász
Számos nagy-britanniai székhelyű légitársaság tilalmat vezetetett be a kézi poggyászok utastérbe vitelére a keddi amerikai repülőgép-eltérítések nyomán.Az Easyjet, a Ryanair, a Go, a Buzz és a KLMUK elővigyázatosságból elrendelte, hogy valamennyi csomagot, köztük a kézitáskákat is a poggyásztérben kell elhelyezni.

    A hölgyeket felkérik arra, hogy legszükségesebb személyes holmijukat, pénztárcát, kulcsokat, szemüvegeket, gyógyszereket vegyék magukhoz, és a társaságok által biztosított átlátszó, műanyag táskákba vigyék fel a fedélzetre. A Ryanair a laptopokat is poggyásztérbe küldi, a többiek csak úgy engedik fel a fedélzetre, ha a gépeket kiveszik a hordtáskából - adták hírül a pénteki londoni lapok.

     A Virgin Atlantic és a British Midland a kézitáskák minimalizálására szólította fel az utasokat.

     A British Airways egyelőre nem élt a biztonsági intézkedéssel. A londoni és a skóciai repülőtereket működtető BAA felszólította az utasokat, hogy semmilyen éles eszközt, ollót, körömreszelőt, kötőtűt, borotvapengét ne tartsanak a kézipoggyászban, mondván ezek miatt megnövekedhet a táskák átkutatásának ideje, és elkobozzák azokat.

MTI
Vissza a kezdőlapra