A.P.A. - új művészeti központ Budapesten
Új művészeti központtal gazdagodott Budapest, az Ateliers Pro Arts/A.P.A.! elnevezésű intézmény az "Érintés - avagy a festészet allegóriái" című kortárs képzőművészeti kiállítással nyitott kaput csütörtökön, a VIII. kerületben.

     Amint arról az A.P.A.! munkatársa az MTI-nek beszámolt: John Warren Gotsch amerikai szociológus és újságíró egy éve figyelt fel a Horánszky utca 5. szám alatti, századelőn emelt épületegyüttesre.

     A hajdanán pipagyárként, majd mosodaként üzemelő, tíz éve lakatlan épületet megvásárolta és Németh Márta építész tervei alapján felújíttatta. Az épületben hét, egyenként 50 négyzetméteres műterem is helyet kapott, amelyeket a jövő év januárjától pályázat útján nyerhetnek el az alkotók.

     A 200 négyzetméter alapterületű galériában a tervek szerint évente négy nagy tárlatot és több kamara-kiállítást rendeznek. A bemutatóhely új művészeti utak és útkereső alkotók megismertetésére törekszik.

     A nyitó kiállítás - amelynek rendezője Hudra Klára - a pályán már elismerést kivívott hét művész: Baranyai Levente, Birkás Ákos, Bullás József, Csáky Donát Márk, Fejérvári Zsolt, Gál András, Szűcs Attila, valamint nyolc friss diplomás, illetve negyedéves főiskolás: Horváth Gábor, Iski Kocsis Tibor, Romváry Márton, Sigmund Ákos, Surman Viktor, Szabó Ákos, Szabó Dorottya, Tamási Claudia képeit mutatja be.

     A tárlat november 11-ig tekinthető meg.

MTI
Vissza a kezdőlapra