Az erőszak újra erőszakot szült

Ma már kibogozhatatlan, hogy ki lőtt először a Közel-Keleten, de tény, hogy mindennap visszalőnek.
Az arabellenességéről ismert, szélsőjobboldali Rehavam Zeévi izraeli idegenforgalmi miniszter tegnap jelentette be lemondását, ma reggel szállodája bejáratánál lelőtték és a kórházban belehalt sérüléseibe.

Merénylet az izraeli idegenforgalmi miniszter ellen

A kórházban belehalt sebesüléseibe Rehavam Zeévi izraeli idegenforgalmi miniszter, aki ellen szerdán Jeruzsálemben követtek el merényletet. Az izraeli kormány szerint a Palesztin Hatóságot felelősség terheli a miniszter elleni merénylet miatt, mert nem foganatosított intézkedéseket a terroristákkal szemben.

 Avi Pazner kormányszóvivő hozzátette: "egyedüli követelésünk, hogy a Palesztin Hatóság hozzon azonnali intézkedéseket a palesztin területeken szabadon működő terrorszervezetekkel szemben, és zárja rács mögé a terroristákat".

 A leköszönő idegenforgalmi miniszter elleni merényletet a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) elnevezésű radikális baloldali szervezet vállalta. Az arabellenességéről ismert, szélsőjobboldali miniszterre három lövést adtak le, az egyik golyó a fején találta el, és már válságos állapotban szállították a Hadassza kórház intenzív osztályára, ahol Ariel Saron miniszterelnök meglátogatta.

A jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal közölte, hogy a kormányfő szerdára tervezett programját törölték a merénylet után. Az izraeli televízió úgy tudja: a kormány tagjait felszólították arra, hogy ellenkező utasításig maradjanak otthon vagy haladéktalanul vonuljanak biztonságos helyre.

MTI alapján
Vissza a kezdőlapra