Választási szövetséget írtak alá hat budai kerület Fidesz- és MDF-szervezetei
A 2002-es országgyűlési választásokra szóló együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között hat budai Fidesz- és MDF-szervezet vezetője pénteken Budapesten Dávid Ibolya, az MDF és Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke jelenlétében. A Pro Patria Összefogás a Kereszténydemokráciáért Egyesület szervezésében az I., a II., a III., a XI., a XII. és a XXII. kerület vezetői - követve a Fidesz és az MDF augusztus 30-án megkötött szövetségét - helyi szinteken is erősíteni kívánják a polgári kormányzás értékeit és folytatásának lehetőségét.

    Erről Juhos Katalin, a XI. kerület polgármestere beszélt a rendezvényen, többek között hangsúlyozva, hogy a kerületek már eddig is számos kérdésben együttműködtek: közös mezőgazdasági társulást, gyermekgondozói hálózatot, parkolási társulást hoztak létre, és a nemzeti ünnepeket közösen köszöntötték.

     A rendezvényen Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

     Pokorni Zoltán kijelentette: a megállapodás lényege, minden jelölt közös, minden lista közös a közös kormányzás érdekében.

     A Fidesz elnöke szólt arról, hogy az egy évig tartó egyeztetési folyamat nem volt könnyű, meg kellett tanulni egymás álláspontját.

     - Elértük azt a célt, hogy nem egyszerű deklaráció született, hanem olyan összefogás jött létre, amely azt szolgálja, hogy bízvást hátat fordíthatunk a másiknak, neki vethetjük vállainkat nehéz pillanatokban is, és együtt többet tehetünk azok érdekében, akik bennünk bíznak - mondta a Fidesz elnöke.

     Pokorni Zoltán hangsúlyozta, hogy a közvélemény-kutatási adatok, melyek szerint a Fidesz-MDF választási szövetséget a biztos szavazók 51 százaléka támogatja, azt jelzi, hogy a választópolgárok értékelik az összefogást, és az "összefogás ereje visszahozta őket a fásultságból".

     - Sokak számára ez a megállapodás reményt adott, esélyt nyújt és horizontot nyit 2002-ben - jelentette ki a Fidesz elnöke.

     Dávid Ibolya szerint a két párt összefogása nyugalmat adott a polgároknak, megsokszorozta az erőt.Az MDF elnöke úgy véli, a választópolgárok azt fogják nézni, hogy "kinek van ciklusokat átívelő programja".

     Dávid Ibolya megemlítette a kiemelkedő Széchenyi-tervet, az otthonteremtési és családtámogató programot, valamint a Tessedik Sámuel-agrárprogramot.Az MDF elnöke hangsúlyozta, hogy ez a megállapodás nemzeti összefogásra ösztönöz és otthont teremt mindenkinek, aki nem a baloldal támogatója.

MTI
Vissza a kezdőlapra