Egyetem helyett kocsmai politizálás
A Debreceni Egyetemen sem politikai, sem vallási rendezvény nem tartható. Erre a határozatra hivatkozva tagadták meg Medgyessy Péter és Kuncze Gábor egy-egy mai rendezvényének a megtartását.

A Magyar-Hír-Lap szerint mind a politizálás, mind a vallás szerves része életünknek. Nehéz megtalálni a határt, hogy a munkahelyeken való pártpolitikai tilalmat már megtartsák, de még lehetőséget adjanak a fiatalok tájékozódására, a közügyek iránti érdeklődésük növelésére. Nehéz, de úgy látszik, csak Deberecenben lehetetlen.

Ma politológus hallgatók hívták meg Medgyessy Pétert, ez inkább szakmai munkájuk része, mint valamiféle pártpolitizálás. Ráadásul ha Medgyessy túllépne a műfaj határain és kampányolni kezdene, csak maga ellen fordítaná az embereket. Az egyetemről kitiltva, egy sörözőben találkozva a hallgatókkal, eleve rokonszenves lesz.

A rektor, bármilyen indulatból merevített is be, ártott mind a közéletnek, mind a kormányzó politikai erőknek. Más egyetemeken sokkal értelmesebben nyúlnak ehhez a kérdéshez.

Szelle György

Vissza a kezdőlapra