Hétfőtől megkezdődik a diákhitel folyósítása
Hétfőtől megkezdődik a diákhitelek folyósítása; első körben harmincnégyezer felsőoktatási hallgató veheti fel az első kéthavi, szeptemberi és októberi részletet - tájékoztatta az MTI-t pénteken Őri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója. Őri András az MTI csütörtökön megjelent hírét pontosította.

    Közlése szerint Sió László, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára egy Veszprémben tartott diákhitel konferencián azt mondta el, hogy eddig mintegy hetvenötezer diákhitel-csomag kelt el a postákon, az igénylők száma pedig a múlt hét végéig meghaladta a negyvenötezret.

     Őri András rámutatott: október 15-ével csak azok kaphatják meg pénzüket, akik szeptember 19-ig beadták kérelmüket.

     A későbbi igénylőknek novemberben és decemberben visszamenőleg is folyósítják a hitelt, de az első szemeszterre vonatkozó kérelmek leadási határideje december 15-e. Akik ezen túl adják be kérelmüket, azoknak a második félévtől adható a diákhitel - tette hozzá.

     Őri András beszámolt arról is, hogy az első 34 ezer kérelmező 89 százaléka a havi maximális 21 ezer forintos, 8 százaléka a 15 ezer forintos konstrukciót választotta és csak 3 százaléka döntött a minimális 10 ezer forint mellett.

MTI
Vissza a kezdőlapra