Educatio 2001 oktatási szakkiállításon
A felvételi és képzési lehetőségekről, a hallgatói ösztöndíjakról, a nyelvtanulási lehetőségekről, valamint a kollégiumi elhelyezésről tájékozódhatnak a továbbtanulás előtt álló középiskolások az Educatio 2001 címmel csütörtökön, a budapesti vásárközpont A pavilonjában megnyílt négynapos oktatási seregszemlén.

    Az ingyenesen látogatható börzén valamennyi magyarországi egyetem és főiskola képviselteti magát.A kiállításon mutatja be, egyelőre elektronikus formában, az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda a jövő évi hivatalos felvételi tájékoztatót.

     Az oktatási tárca által szervezett börzén 364 kiállító van jelen, többek között a minőségbiztosítás, a nyelvoktatás, illetve a tankönyvpiac területéről. A 14 ezer négyzetméteren megrendezett kiállítás az elmúlt évek tapasztalatai alapján megnyitotta mindazon cégek és szervezetek előtt is kapuit, amelyek a diákok nyári táborozásával, szünidei utaztatásával foglalkoznak.

     Az érdeklődők megismerkedhetnek a tárca háttérintézményeinek munkájával is, bemutatkozik az Irisz-Sulinet, valamint az Olvasás Éve Programiroda.

     A négy nap alatt összesen mintegy 100 szakmai előadás hangzik el, és a rendezvényhez kapcsolódik a Hungarodidact kiállítás is, amelyen 52 cég kínál oktatóprogramokat, taneszközöket, felszereléseket, óvodai fejlesztő játékokat. Ezen a rendezvényen adják át a Hundidac Díjat, amelyet a legjobb fejlesztésű magyar taneszközök gyártói vehetnek át.

     A kiállításhoz a belépők számára 30 ezer példányban ingyenes információs kiadvány készült, amely tartalmazza a börze részletes szakmai programját, illetve segítséget nyújt az eligazodáshoz.

     Pálinkás József oktatási miniszter a vásárt megnyitva úgy fogalmazott: a börze jó példája annak, hogy a szellemi termékek iránt milyen óriási kereslet van ma Magyarországon. Hozzátette: az oktatás szolgáltatás, de nem áru, a tudást lehet bírni, de birtokolni kevésbé.

     Az előző évek tapasztalatai alapján a börzén a négy nap alatt mintegy 50-60 ezer látogatóra számítanak. A kiállítás minden nap 10-től 17 óráig tart nyitva.

MTI

Az Educatio 2001 honlapja

Vissza a kezdőlapra