Honlap-ajánló (lenne): Kormányzati portál
A fokozott terhelés miatt nehezen elérhető a hétfőn megnyílt kormányzati portál.  A rendszer szállítója az IBM Hungary arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormányzati portál a nagy érdeklődés következtében sok esetben csak lassan, vagy egyáltalán nem tudja fogadni több látogatóját. Az IBM ígérettt tett arra, hogy a fokozott terhelés miatt további erőforrásokat állít üzembe. A bővítés jelenleg is folyik, így a portál hamarosan elérhetővé válik minden látogatója számára.

A kormányzati portál hétfőn nyílt meg, célja, hogy a közigazgatásban felgyülemlett hatalmas adatvagyont elérhetővé tegye az állampolgárok számára.

A portál kezdetben három nagy állami nyilvántartást, a cég-, a gépjármű-, és az  ingatlankeresőt tartalmazza, míg az ügyleírás rovatban 12 fontos élethelyzetre vonatkozó jogszabályt találhat meg a portált felkereső állampolgár.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2002 végén a vállalkozások már a portálon keresztül intézhetik áfa-bevallásaikat, s próbaútra indul az elektronikus közbeszerzés rendszere is - ígérik a rendszer fejlesztői-üzemeltetői.

Kormányzati portál

(Sajnos a hír igaz, a honlap nehezen érhető el!)

Vissza a kezdőlapra