A Fidesz az olimpia mellett
Három szoba, három gyerek, négy kerék, öt karika
Megtartotta ez évi utolsó választmányi ülését a Fidesz Magyar Polgári Párt. Az ülés fő napirendi pontja Deutsch Tamás alelnök előterjesztése volt, amely áttekintést adott az olimpia megrendezésnek költségeiről, bevételeiről, jelentőségéről. Rámutatott a sport teljesítmény nálunk nemzeti öntudatunk része, s ekként kultúránk része is. Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter azt hangsúlyozta a plénum előtt, hogy 1984 óta az olimpiai játékok mindegyike komoly és hosszú távra ható nyereséget hozott a vendéglátó városnak. A tárca vezetőjének megfogalmazása szerint a következő tíz esztendőben az olimpia rendezéséhez szükséges infrastrukturális beruházásokra kétszer annyi költségvetési forrást kellene biztosítani, mint amennyit a kabinet a Széchenyi-terv keretében történő fejlesztésekre költ.
A 2012-es olimpiai játékok megrendezését Deutsch Tamás nem csak Magyarország, hanem azzal együtt Közép-Európa nagy lehetőségének is nevezte.

A beszédet követően a Fidesz - Magyar Polgári Párt is csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, amelyet e hét elején magyar értelmiségiek bocsátottak ki a 2012-es olimpiai játékok tervezett rendezése kapcsán. Pokorni Zoltán pártelnök, a Fidesz Országos Választmányának szombati tanácskozásán a többi politikai pártot is arra kérte, hogy csatlakozzék a felhíváshoz.

A párt vezetője Magyarország és a magyar nemzet nagy lehetőségének nevezte az olimpia megrendezését. Mint mondta: az esemény a munkahelyteremtés szempontjából felér egy kormányzati ciklus teljesítményével. Pokorni Zoltán emlékeztetett arra, hogy Budapest többször foglalkozott már az olimpia megrendezésének gondolatával, de azt vagy háborúk akadályozták meg, vagy már a jelentkezést is a "szovjet elvtársak hathatós lebeszélése".

Vissza a kezdőlapra