Fidesz-fórum Debrecenben - Pokorni Zoltán
A Fidesz arra törekszik, hogy a következő választásokig az értelmes diskurzus és ne a felelőtlen botránykeltés uralja a hazai közéletet - jelentette ki Pokorni Zoltán pénteken Debrecenben.

     A Fidesz - Magyar Polgári Párt által közreadott dokumentum, "A jövő elkezdődött" című vitairat
téziseit ismertető fórumon a vezető kormánypárt elnöke tiszteletre méltónak nevezte, amit a polgári kormányzás az elmúlt három évben elért.

     A jövőt tekintve Pokorni Zoltán jó esélyt lát arra, hogy a Fidesz és az MDF képes legyen megtartani a polgári erők összefogását, megteremteni a nemzet egységét.

     - Kiderült, hogy akik korábban nem szavaztak külön az MDF-re vagy a Fideszre, azok is hívei a polgári együttműködésnek - tette hozzá a pártelnök.

     Pokorni Zoltán szerint a legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP szavazóbázisának többsége is egyetért a polgári kormány intézkedéseivel. Példaként említette, hogy a kormány otthonteremtő intézkedéseit a szocialista szavazóbázis több mint 90 százaléka, a gyermekek támogatásával kapcsolatos döntéseik 79 százaléka, a minimálbér felemelését 73 százaléka, a tandíj eltörlését pedig 91 százaléka támogatta.

     Érdekességként említette a pártelnök, hogy A jövő elkezdődött című vitairatban megfogalmazott kérdéseikre ellenzéki képviselő is elküldte a válaszait, amit Pokorni Zoltán úgy értékelt, hogy "az értelmes párbeszéd viszi előre az ügyeinket".

     - A magyar embereknek joguk van tudni, hogy milyen megfontolások alapján születnek a pártprogramok, majd a kormányprogramok - szögezte le.

     A fórumon Pokorni Zoltán hangsúlyozta, hogy Magyarország a legnagyobb vállalkozás előtt áll: - Szeretnénk 2003-ban a gazdag európai országok versenytársa lenni az Európai Unión belül - fogalmazott a pártelnök, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy "képesek vagyunk e versenyt állni, de addig még számos tennivalónk van".

     Pokorni Zoltán emlékeztetett a szeptember 11-i, Amerika elleni terrortámadásra, aminek kapcsán kijelentette: "e szomorú árnyékkal a hátunk mögött nem engedhetjük meg magunknak, hogy a félelem, a kétségbeesés uralkodjon az országban".

     Megismételte: nem vitákra, hanem összefogásra, értelmes diskurzusra van szükség a biztonságos Magyarország megteremtése érdekében.

MTI
Vissza a kezdőlapra