Honlap-ajánló: Maildoktor
Maildoktor néven új, ingyenes, karitatív célú internetes egészségügyi tanácsadó szolgáltatás indult pénteken a Családorvosképzési Alapítvány támogatásával és részvételével.

    Bíró Zoltán István, a Pannon Publisher vezetője hangsúlyozta, hogy a honlap nem az orvosok és az egészségügyben dolgozók részére készült, hanem a civil társadalmat célozza meg.

     Megemlítette, hogy a honlap keresőjében havi frissítésben megtalálható minden magyarországi nyilvános ügyelet, rendelő, kórház, klinika és egyéb egészségügyi intézmény neve, címe, irányítószáma és telefonos elérhetősége.

     A weboldal adatainak biztonsága érdekében jelszót és azonosítót kell használni a kérdéseiket feltevő személyeknek.

     A válaszoló orvosnak lehetősége van például arra, hogy felülbírálja a kérdező döntését kérdésének nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban.

     Ez azt jelenti, hogy a doktor, ha ezt tartja megfelelőnek, akkor sem a kérdést, sem pedig a választ nem hozza nyilvánosságra és ezeket csak az érdeklődő olvashatja.

     Bíró Zoltán István elmondta: a maildoktor orvosai a szakma kiválóságai közé tartoznak, kiválasztásukat Riesz Tamás professzor, tanszékvezető, a Családorvosképzési Alapítvány kuratóriumának elnöke végzi.

     A maildoktor feladatának tartja mindazon egészségügyi információk, adatbázisok közzétételét, amelyek segítik az egészségügyi kérdéseikre, problémáikra választ váró internetezők tájékozódását.

     A honlap a http://www.maildoktor.hu címen érhető el.

MTI
Vissza a kezdőlapra