Díjmentes internethasználatot a fiatalok számára!
A fiatalok számára díjmentes internethasználatot lehetővé tevő állami program indításának lehetőségeit vizsgálja az Ifjúsági és Sportminisztérium - erről Szabó László, a tárca helyettes államtitkára beszélt.
    A helyettes államtitkár szavai szerint a világhálós kommunikációt biztosító projekt várhatóan a jövő év tavaszán indulhat el.
     Szabó László - aki a legnagyobb magyarországi ifjúsági "ernyőszervezet", az Országos Gyermek- és Ifjúsági Parlament (OGYIP) éves közgyűlésén vett részt - annak kapcsán beszélt erről, hogy a testület ülésén beszámoltak a szervezet résztulajdonában lévő Hálózatok az Ifjúságért (Hi) Kht. informatikai programjáról.
     Ditzendy Károly Arisztid, a Kht. igazgatójának ismertetése szerint 1999-ben indított programjuk eredményeként mára mintegy 20 ezer fiatal számára tették térítésmentesen elérhetővé a világhálót, illetve az egyéb, internet-alapú szolgáltatásokat, például a honlap készítési lehetőséget.
     Elmondta: az internetszolgáltatást a fiatalok a Hi hálózatára kapcsolt regionális ifjúsági szolgáltató irodákon és ifjúsági közösségeken keresztül érhetik el.
     Jelezte azt is, hogy az informatikai programban való részvételre - amelyre egyébként folyamatosan lehet pályázni - a határon túli magyar fiatalok közösségei is jelentkezhetnek.
     A testületi ülésen az OGYIP küldöttei 18 új tagszervezet - köztük a Fiatal Romák Országos Szövetsége, a Magyar Székely Kör, a Független Ifjúság Egyesület és a Regnum Marianum - felvételéről döntöttek, így már 93 ifjúsági, vagy ifjúsággal foglalkozó közösség tartozik a szervezethez.
MTI
Vissza a kezdőlapra