Hírek "jobbról"
A Korridor cikke nyomán

Orbán az MSZP-ről és a MIÉP-ről

Orbán Viktor kijelentette, hogy a jövő évi választásokat követően nem kíván koalícióban kormányozni sem az ex-kommunistákkal, sem a radikális jobboldallal. A kormányfő - a Napkelte című tévéműsorban - hozzátette: nem látja politikailag megosztottnak az országot, noha - mint megjegyezte - nem mindenben csendül egybe az ország véleménye, különösen nem a múltat érintő kérdésekben. Orbán szerint ugyanakkor ilyen múlttal is lehetséges közös jövőt felépíteni, hangsúlyozta: minden ügyben együttműködésre törekszik, és nem szükséges elhatárolódnia ahhoz, hogy a saját véleményét kifejtse.
Az elhatárolódás kifejezés is  a baloldalt idézi. Felejtsük el.

Ékes József lemondott

Lemondott Ékes József, a Vállalkozók Pártjának elnöke, mert szerinte a választmány "a baloldal irányába akarja elvinni a pártot". Az MDF-es képviselő az MTI-nek a választmányi ülés után azt mondta: a testület több tagja követte példáját. „A testület módosítani akarja azt a korábbi kongresszusi döntést, amely szerint sem az MSZP-vel, sem az SZDSZ-szel nem folytat választási tárgyalásokat a Vállalkozók Pártja” - közölte Ékes József.

Az MDF a Fidesszel való együttműködésről

A Magyar Demokrata Fórum Országos Választmánya szombati ülésén tudomásul vette az elnökség határozatát, amely szerint három csapatot állít fel a 2002-es választások előkészítésére és lebonyolítására. Csáky András választmányi elnök elmondta, hogy a programalkotó-egyeztető testületet és a kampánycsapatot Dávid Ibolya, az MDF elnöke vezeti, a külön szakértői csapatot, amely a 2002-es önkormányzati választások előkészítésével foglalkozik, Hende Csaba általános alelnök irányítja majd. Dávid Ibolya szerint az MDF jelentős szakaszhoz érkezett a választási felkészülésben, elkezdődhet a Fidesszel a programegyeztetés, illetve a felállított munkacsoportok és a Fidesz munkacsoportjai között a mindennapi együttműködés. Dávid Ibolya a választási együttműködés még nyitott kérdéseiről elmondta: folyamatos az egyeztetés az MDF és a Fidesz elnöke között. „Ma számunkra az a legfontosabb, hogy az egyéni választókerületekben induló jelöltjeinket olyan helyzetbe hozzuk, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el” - jelentette ki Dávid Ibolya.

Torgyán: a Fidesz "zsarolja" a kisgazda képviselő-jelölteket

Torgyán Jószef szerint 2002-ben nem lehet az FKGP nélkül kormányt alakítani. Hozzátette: nem minden áron akarnak kormányzati pozícióba kerülni, és mint mondta, elképzelhető egy olyan döntés is, hogy "mi legyünk az ellenzék". Szólt arról, hogy eddig több mint 250 országgyűlési képviselő-jelöltet hallgattak meg, és mint mondta: "nem hinné, hogy lenne köztük öt, aki ne panaszkodott volna arról, hogy megzsarolták Fidesz-oldalról". Torgyán József kérdésre válaszolva közölte, hogy 14 helyet leszámítva az összes egyéni választókerületben eldőlt, hogy kit indítanak a jövő évi választásokon.

Vissza a kezdőlapra