Kövér László szerint Medgyessyvel veszítenek a szocialisták
A Fidesz - Magyar Polgári Párt ügyvezető alelnöke szerint kérdéses, hogy Medgyessy Péter lesz-e az MSZP miniszterelnök-jelöltje a 2002-es választásokon. Kövér László erről csütörtökön este Püspökladányban egy lakossági fórumhoz kapcsolódó sajtótájékoztatón beszélt. Megfogalmazása szerint "Medgyessy Péter valójában még bele sem bocsátkozott a kampányba, de máris elvesztette azt".

    Kövér László szerint az MSZP nehéz helyzetbe került, mert már rájött, hogy nem volt jó választás Medgyessy személye, vele nem lehet megnyerni a választásokat.

     - Ugyanakkor, ahogy közeledünk a választások időpontjához, egyre képtelenebb az első ember lecserélése - vélekedett a fideszes politikus.

     A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a szocialistáknak kimerültek a tartalékaik.

     - Arra számítottak, hogy Medgyessy Péter robbanékony kampányával jelentősen elhúz a koalíciós erőktől, de ennek az ellenkezője történt - mondta a politikus.

     Hozzátette: a Fidesz-MDF pártszövetség egyre erősödik, két-három százalékkal többen támogatják már, mint az MSZP-t.

     Kövér László szerint pártja erősödése tovább folytatódik, már nemcsak többen szavaznának rájuk, mint az ellenzékre, de többen is várják a Fidesz győzelmét.

     A Fidesz ügyvezető alelnöke úgy véli, hogy elmúltak azok az idők, amikor a lejárató kampánystratégia eredményes tudott lenni.

     A politikus - bár pozitív kampányt szeretne - úgy véli: az elmúlt három és fél évben az ellenzék a kormány megbuktatására törekedett, ezért nem valószínű, hogy a kampány kevésbé durva lesz, mint az eltelt három és fél esztendő közéleti stílusa.

     Kövér László kijelentette: a ciklus eddigi mérlegét megvonva a polgárok azt tapasztalják, hogy - szemben az előző két ciklussal - nemcsak remény van rá, hogy jobbra fordulnak a dolgok, hanem máris tapasztalhatók a gazdasági növekedés eredményei.

MTI
Vissza a kezdőlapra