Orbán Viktor a Magyar Televízióban
A kormány és a parlament tevékenységéről, az OVB tagjainak megválasztásáról, az Országgyűlési Beszámoló című hirdetésről, a családok támogatásáról és az EU-csatlakozás néhány kérdéséről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Televíziónak adott kedd esti interjújában.

    A kormányfő kiemelte: a kormány az elmúlt 3,5 évben gyakorlatilag minden olyan rendeletet megalkotott, amit eltervezett.

     - Az ország elmozdult abba az irányba, amit az emberek szerettek volna - fogalmazott.

     Az Országos Választási Bizottság új tagjaival kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: nevükben is sérelmezi, hogy bárki hírbe hozza őket bármelyik politikai párttal. Hozzáfűzte: nem tud ezt igazoló tényekről.

     A kormány által közzétett hirdetések kapcsán a miniszterelnök megjegyezte: vannak olyan sikerek - mint például a Széchenyi terv - amiről az emberek másképpen nem értesülnének, ezért kell ezekről beszélni.

     Az Országgyűlési Beszámoló címmel közzétett hirdetés vonatkozásában Orbán Viktor elismerte, hogy annak első változata hibásan, félreérhetően jelent meg, de azóta kijavították.

     - A gyermekek után járó adókedvezmény bevezetésével mintegy egymillió család élete vált valamelyest könnyebbé - közölte Orbán Viktor. Arról is beszélt, hogy Magyarország ma alacsonyabban adóztatott ország, mint négy évvel ezelőtt volt.

MTI
Vissza a kezdőlapra