Pokorni Zoltán a Fidesz céljairól Egerben
A kormány az elmúlt három évben azért dolgozott, hogy felszabadítsa az emberekben az ország felemeléséhez szükséges erőket - mondta Pokorni Zoltán szerdán Egerben. A Fidesz - Magyar Polgári Párt elnöke, aki a pártja által megfogalmazott, A jövő elkezdődött című vitairatot mutatta be a hevesi megyeszékhelyen, kijelentette: "a Horn-kormány csak kezelte a problémákat, ám nem volt jövőképe".

     - Ez vezetett oda - vélekedett -, hogy a gyermekvállalás 1995-re egyet jelentett a szegénységgel, illetve a kormány szociálpolitikája egyet jelentett a szegénységpolitikával és a segélyezéssel.

     Utalt arra, hogy ebben a helyzetben a Fidesz és az Orbán-kormány felismerte a feladatát. Ez azt jelenti, hogy azok mellé kell állni, akik a hátukon viszik az országot - szögezte le.

     A Fidesz elnöke szerint az ország felemeléséhez szükséges erők felszabadítását jelentette például a családtámogatási rendszer bevezetése, a bérlakás építési és az otthonteremtési program útnak indítása. Az utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a lakáskérdés 45 éves gond Magyarországon, de a kabinet felismerte: nem a kormánynak kell lakást építenie, hanem lehetővé kell tenni, hogy az emberek maguknak építsenek. Vagyis az otthonteremtési program képes felszínre hozni a családok energiáit - szögezte le a politikus.

     Hozzátette: ugyanez volt a célja a millenniumi ünnepségeknek is, az ezeréves múltból fakadó energiának a felszabadítása a jövő feladatainak megoldása érdekében.

     A továbbiakban hangsúlyozta: lát arra reményt, hogy a legfontosabb kérdésekben pártállástól függetlenül képes a nemzet az összefogásra.

     - Ezt bizonyítja a Fidesznek az MSZP szavazói körében elvégzett felmérése, amely szerint a szocialistákkal szimpatizálók 91 százaléka egyetért a tandíj eltörlésével, 73 százalékuk a minimálbér emelésével, 79 százalékuk a gyermekek után járó adókedvezményekkel, 70 százalékuk a Széchenyi tervvel és 72 százalékuk a diákhitel intézményével - sorolta Pokorni Zoltán.

     A vitairatról szólva elmondta, hogy abban az ország előtt álló, megoldásra váró valamennyi fontos kérdést
feltették, és keresik rájuk a válaszokat.

     - Ugyanis a Fidesz nem gondolja - tette hozzá a pártelnök -, hogy birtokában lenne a kérdésekre adott legjobb válaszoknak, csupán javaslatot tesz ezekre a választóknak - közölte.

     Végül leszögezte: a május óta készülő vitairat legnagyobb sikerének azt tartja, hogy sokan olyanok is hozzászólnak, "akik nem nagyon szeretik a Fideszt, de tudják, hogy együtt gondolkodva előrébb jutunk. Ha pedig ezt tesszük, akkor megakadályozható, hogy a választásokig indulatokat gerjesztő problémákon rágódjunk az érdemi munka helyett" - mondta Pokorni Zoltán.

MTI
Vissza a kezdőlapra