Számhisztéria
Ha már ilyen izgalommal keresi a „három a magyar igazság” országa számok kapcsolódósát az utóbbi véres eseményekhez, hadd adjak én is még kettőt a listához.
  1.  Az Egyesült Államokban a legfontosabb szám a 911. Minden gyerek (a gusztusos csomagolású) anyatejjel szívja magába, ezt a számot a szülők rendszeresen gyakoroltatják a csemetéikkel, és nincs olyan ember, aki ne tudna a létezéséről. Ez egy bárhonnan ingyenesen hívható telefonszám vészhelyzetben. Akkor is, ha nem tud lemászni a macska a háztetőről, akkor is, ha azonnal orvosra van szükség. A tűzoltó vagy a mentő – vagy a kért segítség - hamar meg is jelenik. Minden hívást felvesznek, így bűncselekményeknél bizonyítékként felhasználhatók. Amikor a terrorizmus megtámadta Amerikát, szeptember tizenegyedike volt (9/11). Ne mondja senki, hogy ez nem tervezett volt, és csak véletlen az egybeesés. A költői kérdés csak az: na és most akkor mi van?
  2. A gazdaság lefelé megy, a tőzsdét a lépfenebaktérium irányítja, szóval, nem egészséges az amerikai piac, a tragédia óta különösen nem az. A public relations cégek elkeseredett harcot vívnak vásárlók újracserkészésére, ugyanis a fogyasztás csökkenése a rossz helyzet következménye, illetve mutatója. Az egyik módszer, a megcsappant „közönség” visszaszerzéséhez, az árak csökkentése. New York túristahivatala az étteremipar vezetőivel karöltve speciális „étteremheteket” szervez. E kampányokban a lehető legelegánsabb éttermek is részt veszek, ahol normális körülmények között alig lehet megúszni egy kétszemélyes vacsorát 100 dollár alatt. Most csak húsz dollár és egy cent. Érthető a célzás: 2001.
Vissza a kezdőlapra