Mádl Ferenc részt vett a taizéi találkozón
Mádl Ferenc köztársasági elnök vasárnap este részt vett a Taizéi Közösség európai ifjúsági találkozójának keretében tartott közös imán Budapesten.Az ökumenikus szerzetesközösség alapítója, Roger testvér imáját - mint minden este - több mint húsz nyelven tolmácsolták a fiataloknak.

    Az idős szerzetes a több tízezer résztvevő előtt, a Hungexpo pavilonjaiban ezúttal arról beszélt: ma - talán sokkal inkább, mint valaha - az emberiségnek szüksége van arra, hogy a bizalom és a megértés útjára lépjen. Szavai szerint szükséges az is, hogy a keresztények a bizalom szolgái, ne a nyugtalanság mesterei legyenek. Roger testvér kiemelte: ahhoz, hogy béke legyen a földön, mindenkinek magában kell elkezdenie a béke építését.
     A közös imán több magyarországi, illetve külföldi püspök jelent meg, s ezúttal is részt vett az összejövetelen Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság elnöke.
     A pénteken megkezdődött ötnapos budapesti találkozóra mintegy hetvenezer fiatal érkezett a magyar fővárosba.A programban közös imák, elmélkedések és éneklések, valamint témák szerinti összejövetelek szerepelnek.
     Szilveszter éjjelén a fiatalok virrasztást rendeznek az egyházközségekben a békéért, s mindazokért, akik szenvednek a világ különböző tájain, az új év első napján pedig - a taizéi találkozó zárásaként - az egyházközségek ünnepi liturgiáján vesznek részt.

MTI
Vissza a kezdőlapra