Telkiben ülésezett a Fidesz elnöksége
A Fidesz elnöksége azt javasolja, hogy a személyi jövedelemadó (SZJA) bizonyos százalékát a gyermekek szüleiknek, illetve házastársuk szüleinek nyugdíj-kiegészítésére ajánlhassák fel. Pokorni Zoltán pártelnök a kormányzó párt kétnapos, Telkiben rendezett elnökségi ülése utáni sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a grémium arra kéri a kormányt, hogy a javaslat részleteit még ebben az esztendőben dolgozza ki.

   A politikus elképzelései szerint az indítvány közelebb hozza egymáshoz a generációkat, a szülőket érdekeltté teszi abban, hogy tovább taníttassák gyermekeiket, hiszen, aki magasabban kvalifikált, jobban is keres.

     Még nem tisztázott, hogy az SZJA bizonyos százalékát csak nyugdíjra vagy jövedelem-kiegészítésre is fel lehet-e majd ajánlani.

     Az elgondolás Pokorni Zoltán szavai alapján a Fidesz vitairatának kapcsán rendezett konzultációk nyomán fogalmazódott meg annak mintájára, ahogy a polgárok jövedelemadójuk egy-egy százalékát a civil szervezetek, illetve az egyházak támogatására ajánlhatják fel.

     A Fidesz-elnökség másik javaslata arra vonatkozik, hogy az informatikai kormánybiztosság által kiírt, a pedagógusok számára pályázati úton elérhető tízezer számítógép esetében töröljék el a 25, illetve az 50 százalékos önrészt.

MTI
Vissza a kezdőlapra