Kövér László szerint nőttek a polgári erők választási esélyei
A Fidesz - Magyar Polgári Párt és a Magyar Demokrata Fórum választási együttműködésének aláírásával megnövekedtek a polgári erők győzelmi esélyei a 2002. évi parlamenti választásokon - jelentette ki Kövér László csütörtökön Komáromban tartott sajtótájékoztatóján.

    A legnagyobb kormánypárt ügyvezető alelnöke szerint a választások kimeneteléről ma csak azt lehet biztosan tudni, hogy a győzelem a Fidesz és az MSZP között dől el. Hozzátette: az egyelőre kiszámíthatatlan, hogy kire szavaz a számtalan gonddal küzdő FKGP tagsága, illetve a vidék népe. A patinás múltú párt jövője több szempontból is figyelemre méltó - vélekedett. Egyrészt ez a réteg számított, illetve számít a hazai polgárosodási folyamat tartalékának, másrészt pedig nagyban tőle függ a vidék felemelkedése - állapította meg.

     Kövér László véleménye szerint az SZDSZ és a MIÉP újbóli parlamentbe kerülése bizonytalan. Az utóbbi pártról kérdésre válaszolva elmondta: ha a Csurka István vezette párt be is kerül az Országgyűlésbe, az akkor is ellenzéki marad. Hozzátette: a Fidesz azért nem tartja lehetséges koalíciós partnernek a MIÉP-et, mert az nem segítette és segíti, hanem hátráltatja az ország európai uniós csatlakozását.

     Az ügyvezető alelnök szintén kérdésre válaszolva elmondta, hogy pártja régóta a parlament létszámának csökkentése mellett foglal állást, mert az az ország lakossága, illetve a választópolgárok számához képest az túl nagy, s ez csökkenti munkája hatékonyságát. Megjegyezte: mivel ez a kérdés sokakat saját, illetve családjuk egzisztenciájában is érint, ezért az erről folyó egyeztetések minden bizonnyal sok időt kívánnak, s szerinte a mostani csaknem négyszáz főnyi parlament tagjainak számát legkorábban a 2010. évi választásokon lehetne száz-százötvennel csökkenteni.

     Kövér László a kormány eddigi legnagyobb eredményei közé a családtámogatási rendszer hathatós erősítését és a millennium méltó megünneplését ssorolta.

MTI
Vissza a kezdőlapra