Kövér László a választási kampány hangneméről
Kövér László reméli, hogy a közeljövőben találkozik a Fidesz és az MSZP elnöke, s ezen valamilyen megállapodás születik a választási kampány stílusát, hangnemét illetően is; erről a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfő esti barcsi vitafóruma előtti sajtóbeszélgetésén szólt. Hozzátette: örül, hogy a durva, lejárató jellegű kampány megelőzésére helyi szintű törekvések is elindultak a két párt között.

     - Akinek nincs mit mondania az ország jövőjéről, problémáinak megoldásáról, csak az nyúl kínjában a negatív, lejárató kampányeszközökhöz - hangsúlyozta Kövér László.

     Hozzátette: "A koalíció pártjainak, a Fidesznek van elegendő mondanivalója az elmúlt három és fél évről, amely a rendszerváltás óta eltelt közel tizenkét esztendő kiemelkedően sikeres időszaka volt".

     - A magyar gazdasági növekedés az uniós átlag kétszerese, az ottaninál csaknem 2 százalékkal alacsonyabb, 5,6 százalékos a munkanélküliség; a családpolitika megállította a születések csökkenő tendenciáját; évente négy-öt százalékos a kiskereskedelmi forgalomnövekedés, és erősödött a közbiztonság - sorolta az ügyvezető alelnök.

     Úgy tűnik, hogy Magyarországot az emberek egyre inkább "élhető országnak" tartják - jegyezte meg.

     - Ennek a folytatódását szolgálja, s egy leendő kormányprogram alapja lesz a barcsin kívül még sok-sok fórumon alakított, illetve alakítandó választási vitairat anyaga, minden javaslata is - mondta Kövér László.

     A hét végén nyilvánosságra hozott, eltérő eredményű közvélemény-kutatásokról úgy vélte: nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni belőlük.

     - A tendencia a lényeges, ez pedig a kormány munkáját és a Fidesz támogatottságát tekintve is növekvő jellegű - mondta az ügyvezető alelnök.

     Egy kérdésre válaszolva megismételte korábbi közlését, miszerint nincs reális alapja annak a felvetésnek, hogy ő lenne a kultuszminisztérium politikai államtitkári posztjának egyik várományosa.

     - Nem hiszem, hogy rám lenne éppen szükség a kulturális minisztériumban, viszont Sasvári Szilárdot, Balogh Zoltánt, vagy Szalai Annamáriát egyaránt alkalmasnak gondolom erre a tisztségre - jegyezte meg Kövér László.

MTI
Vissza a kezdőlapra