Közös ima a békéért Assisiben
Seregély István, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke arra kér minden lelkipásztort és magyar hívőt: csatlakozzon a pápa felhívásához és január 24-én imádkozzon együtt a békéért a világ vallási vezetőivel.

     Az egri érsek "Csatlakozzunk a pápa felhívásához!" című levelét  az Új Ember című katolikus hetilapban tették közzé.
     II. János Pál pápa tavaly november 18-án elmondott imádságában ez év január 24-re közös imára hívta meg a világ különböző vallásainak képviselőit az olaszországi Assisibe.
     Seregély István szavai szerint tizenhat évvel a vallási vezetők első béke-imanapja után a világ ismét nagy várakozással tekint Assisi felé.
     "Kérem a lelkipásztorokat és minden magyar hívő embert: legyünk társai az imádkozó pápának és az előhaladó, ma még vallásilag is megosztott világ Assisiben a pápával együtt imádkozó vezetőinek" - írja.
     A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke az Egyesült Államokat ért szeptemberi terrortámadások kapcsán utal arra, hogy a tragikus események után járt nagy európai országok városaiban, és megdöbbenve tapasztalta, mennyi aggodalom ébredt az emberekben.
     "Ugyanezt ismeri a pápa is, és azokhoz fordul, akik tenni tudnak ennek a veszélynek elhárítása érdekében. Valószínűleg nem hallgatnak rá. Hozzánk fordul tehát, hogy mi, akiknek sem hatalmunk, sem pénzünk nincs útját állni az egyének és népek életét fenyegető tragédiáknak, Istentől kérjük a jóakaratot a világ vezetői számára, Istentől kérjük a gyűlölet és ellenségeskedés szellemének kioltását" - fogalmaz.
     Az egri érsek hozzáfűzi: "Nincs rendelkezés. Csak kérés van. Jó lenne, ha hallgatnánk rá. Többet nem tehetek, de ez most kötelességem és kötelessége Isten egész népének".

MTI
Vissza a kezdőlapra