Családbarát Munkahely-díj 2002 - március végéig lehet pályázni
Harmadik alkalommal hirdette meg a Családbarát Munkahely-díjat a Szociális és Családügyi Minisztérium az idén, az érdeklődők március 29-ig pályázhatnak.

    Az ismertetés szerint külön kategóriában pályázhatnak a kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint a költségvetési szervek és alapítványok.

     A tárca tájékoztatása szerint az odaítélésénél figyelembe veszik az adott cégnél a munkaidő rugalmasságát, a dolgozók igényeihez igazodó továbbképzési lehetőségeket.

     Szempont az is, hogy a cég mennyire könnyíti meg a gyermeknevelési szabadságon lévő szülők újbóli munkába állását, lehetőséget biztosít-e nekik a szakmai információk megszerzéséhez, és segíti-e a kapcsolattartásukat a többi dolgozóval.

     Ugyancsak számít az elbírálásnál, hogy a munkahelyi rendezvények és a szabadságolások alkalmazkodnak-e a családos dolgozók igényeihez, lehetőségeihez.

     A pályázatok értékelésénél figyelembe veszik azt is, hogy az adott cég esetlegesen fenntart-e vagy támogat-e gyermekintézményeket.

     A pályázathoz szükséges adatlap és a kitöltést segítő részletes tájékoztató a Szociális és Családügyi Minisztérium Nőképviseleti Titkárságán - 1051 Budapest, Roosevelt tér 7-8. - igényelhető.

     Az eredményhirdetést előreláthatólag májusban tartják. A nyertesek, a tárgynyereményeken kívül, üdülési csekket kapnak, valamint jogosultak lesznek a Családbarát Munkahely elnevezés és a hozzá tartozó embléma használatára.

     Az első évben 49 cég és intézmény pályázott, tavaly már 133-an aspiráltak a Családbarát Munkahely-díjra.

mti
Vissza a kezdőlapra