Döntsön az olvasó - A politika becsületéről

Vissza fogjuk adni a politika becsületét, mondta Fodor Gábor.
Helyes.
Itt az ideje.
De miként értelmezzük azt, hogy Magyar Bálint - az SZDSZ honlapján (http://szdsz.hu) olvashatók szerint "az 1998-as ígéreteket sorolva nagyotmondónak nevezte a kormányt"? "Jelezte, hogy a 7 százalékos GDP növekedés idén a 4 százalékot sem éri el, és az egészségügyi dolgozóknak ígért 400 százalékos béremelés helyett soha nem látott válságban van az ágazat".

Nos felkérjük az SZDSZ szakértőit, jelöljék meg pontosan, mikor és ki mondta, hogy 7 százalékos lesz a GDP növekedés és mikor és ki ígért 400 százalékos béremelést az egészségügyben. Ha hiteles és ellenőrizhető módon idézni tudnak bármely Fidesz politikustól vagy kiadványból, máris nagyban közeledünk a politikai becsület visszaadásához, de leginkább akkor, ha ilyen idézhető lelőhely hiányában elismerik, hogy nem mondtak igazat.

Tájékoztatásul: A Fidesz arról beszélt, hogy hét százalékos növekedés kellene ahhoz, hogy viszonylag gyorsan behozzuk Európa nyugati felétől való lemaradásunkat. Gogl Árpád pedig arról, akár 400 százalékos egészségügyi béremelés is indokolt lenne. A sajtó azonnal kicsavarta mindkét állítást, a cáfolatok sokszor elhangzottak, többek között a parlamenti vitákban is. Fodor Gábor kijelentését - a politika becsületének helyreállítását - egyazon SZDSZ honlap oldalon lehet olvasni, mint Magyar Bálintnak a fent idézet csúsztatásait.
Mindezek alapján azt, hogy ki vette el a politika becsületét, döntse el a tisztelt olvasó.
 

Vissza a kezdőlapra