Döntsön az olvasó
Árukapcsolás

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ember. Hazament a munkából és kinyitotta a postaládáját. Hát mit talált benne, mit nem, - volt benne egy katalógus. Mit, mennyiért lehet kapni nálunk - hirdette kéretlenül, de legalább ingyen. Emberünk azonban meglepetve tapintotta: vastagabb a lapocska, mint máskor. Kinyitotta, halljál csudát, kiesett belőle a Tények és hazugságok című MSZP művecske. Ezt a pamfletet azért nem neveznénk és-nek mint a híres hetilapot (amelyben nincs élet és nincs irodalom, csak az és igaz a címből), mert a címéből nemcsak az és igaz, hanem a hazugság is. Sőt csak az: csupa hazugság az egész.
Emberünk nem volt rest, s nemcsak családjával bosszankodott a dolgon, hanem tollat és emailt ragadott. Megírta bánatát kedves áruházlánca helyi képviseletének, s tudatta az eseményt Interneten másokkal. Még az is megfordult buksi fejében, hogy többet nem megy még az áruház közelébe sem. Az internet-kapcsolatot arra is felhasználta, hogy megtudja: másutt is észleltek-e hasonlót.
Az áruház katalógusát mifelénk is bedobják a postaládákba, de eddig az említett hazugság-lapot még nem csomagolták bele.
Nemsokkal később megérkezett az áruházhoz írt levélre is a válasz. Emberünk ismét leleményes volt és ezt is elküldte e-mail címjegyzéke valamennyi tagjának.

A válasz megnyugtató, így helyesebbnek láttam nem kiírni a cég nevét. Kis mesénk hősét viszont szívesen állítom példaképül minden tenni akaró embernek. Tehát a válaszlevél:

"Date: Mon, 28 Jan 2002 14:23:04 +0100
Tárgy: NN részére ( válasz a ***-tól )

Tisztelt Uram !

Elöljáróban tájékoztatom, hogy a ***(cégnév) stratégiájának alappillére a politikamentesség, éppen ezért döbbenten olvastuk az áruházunkhoz címzett levelét.
Azonnal kapcsolatba léptünk partner terjesztőcégünk vezetőjével és kértük, adjon magyarázatot a történtekre. Egyaránt kértük tőle azt, hogy kommüniké formájában még ezen a héten nyújtson tájékoztatást vevőinknek, mely szerint a *** teljes mértékben elhatárolja magát a történtektől és kizárólag a terjesztőcég munkatársának gondatlansága miatt következett ez be.

Észrevételét ezúton is szeretném megköszönni.
Bízom abban, hogy válaszom, illetve intézkedésünk meggyőzi Önt arról, hogy áruházunk semmiféle hasonló " árucikket " nem támogatott, nem támogat és nem is fog támogatni, hiszen a mi feladatunk, hogy * város és a régió lakói akcióinkkal, szolgáltatásainkkal, termékeinkkel és munkatársainkkal elégedett vevőként hagyják el áruházunkat és térjenek hozzánk vissza.

Továbbra is szeretettel várjuk áruházunkban.

Üdvözlettel :

Z. Z.
marketingvezető"

Azt pedig, hogy a terjesztő merő lustaságból csinált egy pakkot a kettőből, avagy volt hátsó szándék is a dologban, döntse el a tisztelt olvasó.

Korábbi eldöntendő ügyek:
   Hol veszett el a politika becsülete?
   Munkanélküliség, család, nyugdíj: az ígérgetések kora.
   Olimpia Magyarországon

Vissza a kezdőlapra