A Dunatext az MKDSZ sajtótájékoztatóról
"A  szocialista párt nem találta meg a közös  hangot  a hívőkkel, most megpróbálja  megtalálni a közös hangot a régi egyházellenes  erőkkel" - így értékelte az  elmúlt  időszak  történéseit Surján László, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség   (MKDSZ)  társelnöke  újságírók előtt szerdán, Budapesten.
  A  képviselő az MKDSZ álláspontját ismertetve gyermeteg és a jogállamiságtól távol eső akciónak nevezte, hogy a Szocialista  Egyetemisták  és  Főiskolások Szövetsége tagjai magnófelvételeket készítenek  a  templomokban elhangzottakról.
 "Az  egyházak  és a pártok közötti távolságot  nem  az egyház határozza meg, hanem  az,  hogy az illető párt mennyit merít  az egyház társadalmi tanításából és épít bele saját programjába" - mondta.
 
  Varga László fideszes képviselő szavai szerint  szellemi terrorizmus, ha a nemes eszméket tanító intézményeket, azok tanítóit  vagy  híveit támadják, rágalmazzák vagy megfélemlítik. Horn Gyula megnyilatkozása  kapcsán feltette a kérdést: az MSZP nem kér el nézést egyik tagjának egyházat ért durva támadásáért?
 
Vissza a kezdőlapra